מחממים את השמן במחבת גדולה ומאדים בו את הבצל. לאחר מספר דקות מוסיפים את הטופו החתוך והשום הכתוש ומערבבים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את העגבניות החתוכות והבזיליקום ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל. יוצקים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים מליחות ותיבול לפי הטעם והסמיכות. אם מקרימים את המרק - מוסיפים את חלב הסויה או ה"ריצ' קפה" ובוחשים על אש נמוכה כחצי דקה. מצננים את המרק ומגישים קר, אפשר עם מעט עלי בזיליקום טריים קצוצים מעל המרק. הערה : לקבלת מרקם אחיד ניתן לטחון את המרק במעבד מזון או בבלנדר.