חותכים את העגבניות לרוחב ומגררים על מגררת(פומפיה) גסה - זורקים את הקליפות.מקלפים את הגזר ושורש הפטרוזיליה ומגררים גםאותם.את ראש הסלרי אפשר לגרר או להכניס שלם.מוסיפים מים רותחים עד גובה 3/4 סיר ומביאים אתהכל לרתיחהמסירים את הקצף שנוצר.קוצצים ומטגנים את הבצל עד להזהבה ולאחרשמנקים את הקצף מוסיפים לסיר.מוסיפים את כל יתר המרכיבים מלבד האורז.מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל כחצי שעהמוסיפים את האורז (שטוף) ומבשלים 10 דקותנוספות.אפשר להכניס גם צרור פטרוזיליה ושמיר בשלבשבו מכניסים את האורז - לא חובה.בהצלחה ובתיאבון