מעבירים את השעועית לסיר עם ארבע כוסות מים, מכסים ומבשלים שעה על אש בינונית. שומרים על נוזלי הבישול. מטגנים את הירקות בשמן הזית בסיר גדול. מעבדים חצי מכמות השעועית למחית. מוסיפים לסיר הגדול את כל החומרים. מוסיפים שתי כוסות מנוזלי בישול השעועית, וכוס וחצי מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים על סף רתיחה במשך שעה. מוסיפים מים לדילול המרק, בהתאם לצורך. מתבלים במלח ובפלפל בהתאם לטעם. מגישים חם הערה : כדי לקצר את זמן ההכנה ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים. ניתן להוסיף למרק גם פתיתי פסטה בצורות שונות.