למלא את הסיר במים להוסיף את החומוס החיטה והבשר ומביאים לרתיחה ומבשלים כשלוש דקות שופכים את המים ומסננים ושוטפים את הבשר והקטניות מחזירים לסיר מוסיפים שוב מים עד כמעט שפת הסיר ומבשלים ברתיחה כשעה וחצי בזמן הזה מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה מוסיפים לסיר את הבצל עם השמן שטוגן בו ולאחר מכן את כל שאר המצרכים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש לרתיחה קלה ומבשלים עוד כשעה אם יש צורך בתוספת מים אז להוסיף מים רותחים בלבד להגשה יוצקים מרק לצלחת ומגישים עם פלחי לימון ליד כך שכל סועד מוסיף מיץ לימון לפי טעמו המרק צריך להיות מעט סמיך בתאבון