ממלאים סיר רחב במים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את המלח. שמים בסיר את כרוב הניצנים ומבשלים שלוש דקות. מוסיפים את הברוקולי, השעועית הרחבה, השעועית הרגילה ועלי התרד ומבשלים עוד שלוש דקות. מסירים מהאש, מסננים ומעבירים את כל הירקות לקערה גדולה.
בינתיים, שמים את מרכיבי הרוטב (שמן זית, שום ומחטי הרוזמרין) במחבת קטנה, ומחממים רק עד שהשמן פושר (במידה כזו שעדיין אפשר להכניס לתוכו אצבע). מוסיפים את הרוטב הפושר לקערת הירקות, מערבבים ומגישים.
אם השעועית והתרד מאוד טריים, ניתן לוותר על בישולם ולהוסיף אותם לקערת ההגשה יחד עם הרוטב.