מוסיפים לסיר גדול המון מיםמומלחים ומביאים את המים לרתיחה. באותו זמן מוסיפים את שמן הזית לסיר בינוני. מטגנים בשמן את השוםוהפלפלון. כשהשום מזהיב, מוציאים אותו ואת הפלפלון ומשליכים. במקומםמוסיפים לסיר את העגבניות. ממליחים קלות ומפלפלים.
לסיר המים הרותחים מכניסים את הספגטי ומבשלים בערך כעשר דקות.
מסננים את הספגטי ומוסיפים אותם לסיר עם העגבניות. מערבבים ומסיפים את המוצרלה, הבזיליקום והאורגנו (ולאוהבי החריף את הטבסקו). מערבבים דקה ומסירים מהאש ואוכלים.