חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

צ'ולנט חורפי (חמין)

מאת: שף יעקב תבשיל בשר22/02/20116710 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   יותר משלוש שעות
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

6 נתחים של בשר בקר עם עצם (שפונדרה או אוסובוקו)
2 מארזים של קשקע מופשרים
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
6 ביצים קשות לא קלופות
250 גרם שעועית לבנה קטנה
250 גרם גרגירי חומוס ענק
250 גרם גריסי פנינה
1 בצל גדול קלוף ושלם
2 ראשי שום שלמים שטופים היטב
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 1 כפות מלח
1/2 כפית צ'ילי גרוס
3 כפות סילאן
מים עד 2 ס"מ מעל התבשיל



אופן ההכנה:

ערב קודם לבישול ,להשרות את הקטניות ביחד למשך לילה. ביום הבישול להכניס לסיר את הבשר למלא מים ולבשל ברתיחה כ-3 דקות, לסנן ולשטוף היטב את הבשר, עכשיו נרכיב את סיר הצ'ולנט: בסיר גדול להכניס את הקטניות שהושרו לסדר מעל את תפוחי האדמה, הבצל והשום להניח מעל את הבשר והביצים הקשות ומעל הכל להניח את הקשקע, לפזר מעל את התבלינים והסילאן, למלא במים ולהניח על הכיריים להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעתיים, לאחר מכן להעביר את הסיר לתנור שחומם ל-100 מעלות למשך כל הלילה ועד זמן הגשת האוכל ישנה אפשרות להעביר את הסיר לאחר הבישול לפלטת שבת ולהשאיר את הסיר על הפלטה עד לזמן הארוחה, בשני המקרים הסיר אמור להיות סגור במכסה.

בתאבון, לא לשכוח את החמוצים תוצרת הבית זה הולך מצוווווין

טיפ להצלחת הקישקע בכדי שלא התפוצץ בסיר נפרד להביא לרתיחה קלה את הקישקע ולבשל כעשר דקות לצנן בתוך הסיר ולאחר מכן להוסיף לחמין

 

תגיות המתכון: צולנט שבת חורפי


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/135775 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/136237 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/136242 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/129685 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/126039 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/125131 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/129592 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא תבשיל בשר

מאת: שף יעקב תבשיל בשר04/01/128310 צפיות
תבשיל מדהים בטעמו של לב בקר מומלץ בחום

מאת: טבחכםתבשיל בשר14/11/116906 צפיות
ההודו האדום הינו מזון חיוני ובריא, רבים אינם אוכלים ממנו משום שטעמו אותו...להלן מתכון פשוט וקל להכנה שמבטיח לכם שתתחילו לאהוב את ההודו !!!

מאת: שף יעקב תבשיל בשר18/03/118821 צפיות
מנה עיקרית מאוד מרשימה, טעימה וחגיגית

מאת: רות זלמתיתבשיל בשר28/01/114866 צפיות
הכנתי קוסקוס לשבת, ורציתי לשתף איתכם את המתכון הזה.יש לו טעם מיוחד ומאוד עדין.מתכון מעוד יעיל כשאתם רוצים להזמין הרבה אנשים.....

מאת: שף יעקב תבשיל בשר25/12/105978 צפיות
מתכון מקורי של אוסובוקו אפוי בתנור

מאת: שף יעקב תבשיל בשר22/11/104857 צפיות
תבשיל בשר ושעועית אדומה בתוספת חזה אווז - מעדן מנצח

מאת: שף יעקב תבשיל בשר07/09/107470 צפיות
מנת בשר שמבושלת על בצל ובירה ופיטריות

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported