במחבת גדולה להכניס את השמן ולטגן את הבצלים עד השחמה טובה, להוסיף את שומן הכבש והצנוברים ולהקפיץ עוד כ-2 דקות ולכבות את האש.
לשטוף את הבורגול במסננת ולהעביר לקערה גדולה, לשפוך על הבורגול מים רותחים עד כדי כיסוי, להניח לבורגול במים הרותחים עד שמתרכך ונעים ללעיסה, בכלי נפרד לבשל את העדשים במים עד שמתרככים ולסנן את הנוזלים, להעביר לכלי קיבול גדול את הבורגול המסונן, העדשים, 2/3 מתכולת המחבת, להוסיף את הצימוקים ואת התבלינים ולערבב היטב, לטעום ולתקן תיבול.
בכלי הגשה לסדר את המג'דרה ולפזר מעל את יתרה תכולת המחבת לקישוט. לסיים את הקישוט מעל בפיזור הכוסברה או הפטרוזיליה הקצוץ.
מתאים במיוחד למאכלי בשר, עוף או כבש אפויים בתנור.
בתאבון..