חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

שדרת צלעות עגל חלב על מג׳דרה בורגול

מאת: שף יעקב בשר עגל04/09/20105765 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   יותר משלוש שעות
מתאים ל:   7 מנות
 
רכיבי המתכון:

נתח של -6-7 צלעות עגל חלב לבקש מהקצב להשאיר רק את עצמות הצלע לפריסה קלה לאחר האפיה. למרינדה: 1/2 כוס שמן זית, 10 שיני שום כתוש, 1 כף פלפל שחור גרוס, 1/4 כפית טימין יבש, קורט ציפורן, 1/4 כפית קינמון, 1 כפית צ׳ילי יבש כתוש, 1 כף מלח, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כף סוכר חום, 1/2 כוס יין אדום יבש. למג׳דרה: 1/2 ק׳ג בורגול מושרה שעה במים חמים עד כיסוי, 3 בצלים פרוסים לחצאי ירח מטוגנים עד השחמה 1/4 ק׳ג עדשים ירוקים מבושלים במים כ-40 דקות 50 ג׳ר צנוברים 50 ג׳ר צימוקים שחורים 1 כפית פלפל שחור 1/2 כפית כמון 1 כף מלח



אופן ההכנה:

לערבב את כל חומרי המרינדה ולהשרות את נתח הבשר כ-3 שעות, להעביר את הצלעות לתבנית אפיה ולמרוח היטב ברוטב המרינדה, לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה וחצי לדרגת מדיום, לבורגול: לסנן את הבורגול במסננת עד שלא ישארו נוזלים, לערבב את הבורגול עם העדשים והבצל כולל שמן הטיגון. להוסיף את התבלינים ולערבב לטעום ולתקן תיבול. להגשה בכוס רחבה או רינג למלא מהמג׳דרה ולהניח בצלחת במרכז, לפרוס צלע ולהניח ליד, לקשט בפרח אכילה או בעלי כוסברה

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/135775 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/136237 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/136242 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/129685 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/126039 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/125131 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/129592 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא בשר עגל

מאת: אלינוערבשר עגל09/05/099637 צפיות
לבקש מהקצב שלכם שיגלגל את הבשר ויסגור את החלק ברשת.מובטח לכם חגיגה לחיך

מאת: ניצה בן שלוםבשר עגל04/03/095558 צפיות
מנת פתיחה בטעם בשר מעודן

מאת: ניצה בן שלוםבשר עגל04/03/096930 צפיות
מנה קלה להכנה ממנות מסעדת בוקצ'ו

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported