אופן ההכנה
· בקערת המיקסר מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר.מוסיפים את הסילאן. מוסיפים בהדרגה את השמן ואז את הטחינה הגולמית
· מנפים יחד את החומרים היבשים ומוסיפים. מערבבים מעט, רק עד שהקמח נבלע. מוסיפים את היוגורט (והברנדי) ומערבבים. מוסיפים את התפוח, התמרים והשומשום ומערבבים בעזרת מרית. שוטחים בתבנית משומנת .
· אופים 40-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ בה יוצא עם פירורים לחים
מתאים להגיש עם מעט שמיר.
- טיפ תזונתי- הדלעת משמשת מקור טוב לויטמין B3, E. היא עשירה מאוד בויטמין A, בטא קרוטן וסיבים תזונתיים.