אופן ההכנה:
לחמם את השמן במחבת ולטגן עד שקיפות את הבצלים, להוסיף את הצנוברים לעוד כדקה טיגון ולכבות את האש. לצנן את הבצל להוסיף את שאר המצרכים של המילוי ומערבבים היטב.
להפריד את העלים ולהכניס לקערה עם מים חמים להשרות כל כשלוש דקות ולהעביר לקערה עם מים קרים לסנן את הנוזלים מהעלים.
פורסים על משטח עבודה. עלה כאשר הגבעולים הקשים צריכים לפנות כלפי פנים בכל עלה שמים כפית מהמילוי בדיוק במרכזו. מגלגלים את העלה סיבוב אחד, מחלקו התחתון כלפי העליון. את הגלגול יש לעשות בעדינות כדי למנוע קרע בעלה. בנקודות בהן גלגול נוסף יהרוס את הצורה כיוון שהעלה מתרחב כלפי מעלה, מכניסים את העלים מהצד פנימה ומגלגלים עליהם, כך שהצורה תהיה כשל אצבע קטנה.
. מסדרים את העלים בסיר נמוך ורחב בדחיסות, זה לצד זה כך שיהיה צפוף מאוד בסיר. מעל לעלים שסידרנו בתחתית הסיר העגבניה אחת פרוסה, ומעל צלעות הטלה,הצפיפות מונעת מהעלים להיפתח בזמן הבישול. מכסים את העלים המוכנים בפרוסות העגבניה השניה ועוד עלי גפן שנשארו לא מתאימים למילוי, לצקת רוטב מעל. כמכסה מניחים צלחת הפוכה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שהרוטב מתחת לצלחת המכוסה מצטמצם.. להגיש בחום פושר. ניתן לאכול גם קר.
בהצלחה ובתאבון