חולטים את הפירות היבשים במים חמים כ- 40 דק’ .
שופכים את המים ומשאירים לח.
את השזיפים חורצים לאורך ומורידים את הגלעין , להשאיר את השזיף שלם.
מהתאנים מורידים את הפטמה הקשה ופותחים .
וגם את המשמש לפתוח.
ממלאים את הפירות היבשים בתערובת הבשר מהדקים עם היד.
לטגן את הבצל בסיר רחב להניח מעל בצפיצות את הפירות הממולאים.
מערבבים את המים , שמן ותבלינים ושופכים מעל .
מבשלים כ- שעה .
לאחר חצי שעה קוצצים את האגוזים , מערבבים בדבש , קנמון ומיץ לימון ומפזרים מעל .
מוסיפים לבשל עוד 15 -30 דק’ .
2 דק’ לפני סיום הבישול לפזר שומשום קלוי (לא חייב)
מוציאים בזהירות את הפירות שלא יתפרקו ומניחים בצלחת הגשה ומעל את רוטב הבצל שנשאר בסיר