חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

אושפלו

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   12 מנות
 
רכיבי המתכון:

750 גר`גזר קלוף
4 כוסות אורז פרסי
1/2 כוס שמן
3 בצלים פרוסים דק
750 גר`בשר כבש חתוך לקוביות
6 שוקי עוף קטנים
150 גר`צימוקים משובחים
מלח פלפלשחור טרי
4 כוסות מים



אופן ההכנה:

חותכים את הגזר לפרוסות אלכסוניות .
לשטוף היטב את האורז , תחת מים זורמים.
לטגן בסיר את הבצל עד אשר נעשה שקוף.

 מוסיפים את הבשר כבש והעוף ומשחימים 5-6דקות. ולרוקן לקערה.
לרפד במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר ולהחזיר לסיר את הבשר והעוף, מפזרים מעל פלפל שחור טרי ומעט מלח. ואת הצימוקים לכסות בשארית הגזר מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים ומבשלים 5-4 דקות. מסירים מן האש.
לערבב את האורז עם כף מלח ומוסיפים לסיר.
להוסיף את שארית המים .מביאים לרתיחה , מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות. מדי פעם מערבבים רק את שכבת האורז . כך ששאר השכבות לא יפגעו
בשלב זה נשארים מעט מים בסיר . עם יש יותר מדי מים להניח להתבשל עוד מעט
לכסות את הסיר היטב (פשוט לאטום עם ניר אלומיניום ומעל את המכסה) מבשלים עוד
כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים ומשאירים 10 דקות נוספות מכוסה לאחר כבוי האש.
. לקחת קערה ענקית או מגש גדול ועם כף גדולה לפזר את האורז . ועל האורז את שכבת הגזר

 

תגיות המתכון: אושפלו


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים

כמידי שנה כבר כ2 עשורים ממשיכים במסורת להזמנות ומשלוחיםדויד0547997478






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

מתכונים נוספים בנושא תבשיל בשר

מאת: שף יעקב תבשיל בשר04/01/128310 צפיות
תבשיל מדהים בטעמו של לב בקר מומלץ בחום

מאת: טבחכםתבשיל בשר14/11/116906 צפיות
ההודו האדום הינו מזון חיוני ובריא, רבים אינם אוכלים ממנו משום שטעמו אותו...להלן מתכון פשוט וקל להכנה שמבטיח לכם שתתחילו לאהוב את ההודו !!!

מאת: שף יעקב תבשיל בשר18/03/118821 צפיות
מנה עיקרית מאוד מרשימה, טעימה וחגיגית

מאת: שף יעקב תבשיל בשר22/02/116712 צפיות
בשבתות חורפיות וקרות כאשר אין חשק להתאמץ יותר מידי הפתרון האולטימטיבי צלחת צ'ולנט חמה ומהבילה בתוספת קשקע וחמוצים ביתיים אין אין על המנה הזו

מאת: רות זלמתיתבשיל בשר28/01/114866 צפיות
הכנתי קוסקוס לשבת, ורציתי לשתף איתכם את המתכון הזה.יש לו טעם מיוחד ומאוד עדין.מתכון מעוד יעיל כשאתם רוצים להזמין הרבה אנשים.....

מאת: שף יעקב תבשיל בשר25/12/105979 צפיות
מתכון מקורי של אוסובוקו אפוי בתנור

מאת: שף יעקב תבשיל בשר22/11/104858 צפיות
תבשיל בשר ושעועית אדומה בתוספת חזה אווז - מעדן מנצח

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported