חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

אסאדו

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

•2 ק"ג קשתית פרוסה לאסאדו•
1/3 כוס סויה מאיכות טובה
1/3 כוס דבש
•1/3 כוס קטשופ
•שמן זית
•פלפל שחור גרוס
•גבעולי רוזמרין
•5 שיני שום כתושות



אופן ההכנה:

מחממים במיקרוגל, 15 שניות, את הדבש והקטשופ עד שהופכים נוזליים ונוחים לעבודה. מוסיפים את הסויה ומערבבים למרינדה אחידה.

מורחים את הרצועות במעט שמן זית ובמרינדה שהכנו, ומצפים בשום, ברוזמרין ובפלפל השחור - כל אחד לפי טעמו. רצוי להשרות במקרר את הבשר במרינדה מכוסה למשך הלילה.

מביאים את הבשר לטמפרטורת החדר. מניחים על תבנית אפייה, שופכים את המרינדה שנותרה ומכסים עם נייר כסף. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי, למשך 15דקות ;מורידים את החום ל-170 מעלות וצולים שעתיים.

בודקים בעזרת מזלג את רכות הבשר. אם המזלג נכנס ויוצא בקלות, הבשר מוכן. אם לא, נצלה חצי שעה נוספת. אם הבשר לא השחים דיו אפשר לעשות זאת בגריל ללא כיסוי למשך כמה דקות. חותכים בין כל 2-3 עצמות ומגישים עם תפו"א אפויים.

אפשר לגוון ע"י הוספת טימין וטרגון )טרי או יבש) למרינדה

 

תגיות המתכון: אסאדו


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים

כמידי שנה כבר כ2 עשורים ממשיכים במסורת להזמנות ומשלוחיםדויד0547997478






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

מתכונים נוספים בנושא אסדו

מאת: שף עופר סמואלאסדו14/02/1112994 צפיות
קייטרינג אסאדו "לומו-אסאדו" מתמחה בבשרים ודרכי עשייתם המסורתיות מהפריג'ה הדרום אמריקאית ועד למתקני עישון מעשה נפח אומן בדמות קטר מלואיזיאנה הרחוקה המסורת האמריקאית של הדרום דרכי הטיפול בבשר נעשים בהדרגה ובהתאם למסורת האמריקאית שבבי עץ רטובים מחמישה סוגי עצים בניהם זית, אפרסק, לבונה, שקד, והיקורי נזרקים על הגחלים בזמנים מסויימים ויוצרים ארומה משכרת בסביבה ומטעימים את הבשר בטעמים שלא תשכחו לזמן www.lomo-asado.co.il

מאת: אסף גולןאסדו13/10/1021533 צפיות
אני רוצה מחר לעשות לחברים שלי מנלגל ברצוני לדעת איך עושים אסדו על האש

מאת: שף יעקב אסדו06/09/1010029 צפיות
מנת בשר טעימה ונימוכה שילוב טעמים מדהים בכל נגיסה

מאת: שף יעקב אסדו09/07/1023394 צפיות
מנת בשר אמיתית כמו בכל המסעדות המפורסמות


מאת: שף אריאל רוזנבלוםאסדו15/07/0914340 צפיות
* את האסאדו, מכינים עם העצם. לכן כשקונים את נתח הבשר לאסאדו, צריך לקחת בחשבון כמות גדולה של בשר לכל סועד (כחצי מהכמות יהיה עצם).* בניגוד למנגל, חשוב שלא יהיה מגע ישיר של הבשר עם האש. הסוד הוא לצלות את הבשר במרחק של כ-20 סמ מהגחלים. בצורה זו, הבשר מתבשל מבפנים על ידי החום הפנימי שמשתחרר מהעצמות וכך נשמרת העסיסיות.* במהלך הצלייה מורחים את הבשר אך ורק בשמן זית, מלח ופלפל וחובה להגיש אותו בסוף עם רוטב צ'ימיצ'ורי. רוטב הצ'ימיצ'ורי עשוי מהרבה פטרוזיליה קצוצה שמעורבבת עם הרבה שום, חומץ ושמן זית. מוסיפים כמובן גם מלח ופלפל ונותנים לכל התערובת לנוח.

מאת: רז ממרודאסדו24/02/0913519 צפיות
קייטרינג אסאדו בוצ'ר הבשרים הנבחרים הם האיכותיים והטריים ביותר, וכל נתח מושרה במשרה המותאם לו. הבשרים מעושנים במשך מספר שעות טרום האירוע במעשנות בשר מקצועיות ובהן גחלים בעלי ארומה ייחודית שאנו מרכיבים בעצמנו. תהליך העישון המתמשך במעשנת שומר על עסיסיות הבשר ומעניק לו טעם וארומה שיזכרו זמן רב אחרי שהאירוע יסתיים. כאשר האורחים מגיעים, הם נהנים מחוויה טוטאלית של בשר. תנורי העישון המרשימים ובהם נתחי הבשר הנצלים, המעלים ניחוחות מגרים ברקע, מהווים תפאורה מושלמת לנתחי הבשר החמים והעסיסיים.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported