שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
המילוי:
בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,
מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.
מכסים ומבשלים שבע דקות,
מסירים מהאש.
אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה .
מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !
מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים,
מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים.
מערבבים את כל התערובת עם האורז.
הפרגיות:
מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,
מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן הזית.
מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.
את שארית הרוטב שומרים.
ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,
מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.
אופים כשעה-שעה ורבע ב-180 מעלות.
במהלך הבישול-
חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.
אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .
בתיאבון!!!