חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוף ברוטב בוטנים

מאת: מאורבשר - שונות28/10/20093950 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

4 כרעיים של עוף
4 שיני שום קצוצות דק
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
חצי עד שלושת רבעי כוס חמאת בוטנים (לשים לב שלא תהיה ממותקת)
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק, לא חובה. אפשר להמיר בקצת אבקת צ'ילי, וגם עליה לוותר אם לא רוצים חריף
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון



אופן ההכנה:


 אופן ההכנה
חותכים את העוף לפיסות קטנות, לפחות 6-7 חתיכות מכל כרע. את השוק ל-3 חלקים, ואת הירך לפחות ל-3 ורצוי אפילו ל- 4
מחממים מעט שמן במחבת ומשחימים בה את נתחי העוף שיזהיבו יפה מכל צד
מוציאים ומניחים בצד
מכניסים לסיר (אם צריך להוסיף קצת שמן מוסיפים, אבל בדרך כלל יש מספיק) את הבצל, ומזהיבים
כשהבצל שקוף וריחני, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומערבבים היטב.
אם החלטתם להשתמש בפלפל ירוק, קוצצים אותו דק דק ומוסיפים בשלב זה.
מוסיפים לסיר את חמאת הבוטנים וכוס וחצי מים, מביאים לרתיחה
מכניסים את חלקי העוף, נותנים לבעבע ברתיחה חזקה כחמש דקות
מנמיכים את האש, ומניחים להתבשל לפחות שעה.
לקראת סיום, ממליחים, מפלפלים בפלפל שחור, ואם רוצים - מוסיפים אבקת צ'ילי. מי שלא אוהב חריף יכול בקלות לוותר, אם כי קצת חריפות 'מקפיצה' החוצה את טעם הבוטנים.
נותנים להתבשל עוד כחמש דקות לאחר הוספת התיבול, ומכבים את האש

 

תגיות המתכון: פלפל, תיבול, מלח, אורז, עוף, צילי


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

מאור,
שף בכיר בחברת קייטרינג חוויה

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת מאור

מתכונים נוספים בנושא בשר - שונות

מאת: חוויה בטעמיםבשר - שונות28/01/148644 צפיות
מתכון פשוט להכנת ספריבס טלה משובח בתנור

מאת: שף יעקב בשר - שונות31/12/115607 צפיות
מנה אסייתית לבקר וחצילים חריף המשלב שוב את חוכמת המתבח האסייתי

מאת: שף יעקב בשר - שונות30/11/113800 צפיות
מנה מאוד מרשימה של בצק עלים במילוי פטריות בצל מטוגן ופילה עגל און בקר

מאת: חגית נועםבשר - שונות25/08/1112776 צפיות
מה יותר טוב מארוחה בשרית ועוד עם רוטב פטריות?מתכון טעים

מאת: שף יעקב בשר - שונות22/08/114665 צפיות
זהוי מנה המשלבת טכניקת טיגון מהמטבח האסייתי

מאת: lemon3.co.ilבשר - שונות06/06/114438 צפיות
במתכון המקורי אוכלים את צלעות הכבש עם רוטב יוגורט, במידה ואתם שומרים כשרות, אתם יכולים לוותר על רוטב היוגורט נענע...גם ככה הוא יהיה טעים.

מאת: lemon3.co.ilבשר - שונות05/06/114381 צפיות
מישרה (מרינדה) לימון לבשר כבש וצלעות בעיקר, מבטיח לשדרג לכם את מנת הבשר הידועה והמוכרת, לא תוכלו לוותר על עסיסיות הבשר הצלוי, אחרי מרינדה שכזאת.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported