חותכים את החצילים לקוביות ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים על החצילים מלח ו 2 כפות שמן. שמים 10-15 דקות בגריל. מוציאים ומקררים.
ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את העגבניות והשום, ומבשלים במשך 50 דקות. מוסיפים רוטב פסטו, פלפל שחור ומלח.
מערבבים את גבינת הריקוטה עם המיונז.
מגרדים על פומפייה ומכל גבינה משאירים 50 גרם גבינה בצד, כדי לפזר מלמעלה בהמשך.
משמנים תבנית בחמאה, מורחים על תחתית התבנית מעט מהרוטב, מסדרים את העלים, מורחים מעליהם 1/3 מתערובת הריקוטה. לאחר מכן שמים מעל רוטב עגבניות ומעל מפזרים גבינות קשות מגורדות כמחצית הכמות. מעל מסדרים עלי לזניה, מעל ריקוטה, מעל רוטב עגבניות ומעל תערובת גבינות קשות. שווב חוזרים על התהליך כאשר בשכבה האחרונה מעל לעלי הלזניה מורחים רוטב עגבניות ומפזרים 50 גרם מכל גבינה קשה שהשארנו בצד.
מכסים בנייר כסף ואופים כשעה בתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות. מורידים את הנייר הכסף ואופים עד ההשחמה.
בתאבון!