להכניס את הזיתים לסיר, להוסיף מים עד כיסוי ולבשל ברתיחה כ-5 דקות, לסנן ולשטוף את הזיתים, לחזור על הפעולה שוב. להוסיף לסיר 1/4 כוס שמן קנולה ולטגן עד הזהבה את הפרגיות, להוציא את הפרגיות, ולהכניס את הבצל והגזר לטגן עד הזהבה, להוסיף את העגבניות והשום לבשל עד שהעגבניות מתרככות, להוסיף את התבלינים הזיתים תפו"א והפרגיות לערבב ולהוסיף מים עד ס"מ מעל גובה התבשיל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל כשעתיים וחצי ולהגיש.
בתאבון