משרים את הפול במים למשך 3 שעות רוחצים ומבשלים שעה שלמה על אש נמוכה ויתכן יותר עד שמוכן..
מוסיפים את כל התבלינים,יש כאלה שמבשלים את הביצים ביחד עם הפול ויש כאלה שלוקחים מהחמין.
אפשר גם לבשל את הביצים בנפרד עם שקית תה. על אש נמוכה.
את הפול מטבלים לאחר הבישול עם שמן מלח ולימון כמו סלט
מגישים כם על מיני סלטים כמנהג המשפחה
הערה: יש כאלה שטוחנים את הפול עד היותו סמיך אך אני מעדיפה למעוך במזלג או לאכול שלם ורק למעוך את הביצה
אז זה נאכל כמו מרק.