חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פשטידת תפוחי אדמה עם בשר ובצל מאכל יהודי מצרי

רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   7 מנות
 
רכיבי המתכון:

3 תפוחי אדמה בינוני
1 בצל
1 שן שום גדולה
כף שמן
1 כוס מים
250 גר בשר טחון
3 ביצים
חצי כוס קמח
תבלינים: פפריקה,כמון,כוסברה,מלח,פלפל שחור, לפי הטעם



אופן ההכנה:

מבשלים תפוחי אדמה חצי שעה.

מטגנים בצל קצוץ ומטגנים קלות בשר טחון.

מועכים את תפוחי אדמה.

מוסיפים את כל החומרים.

מוסיפים את כל התבלינים.

לשים לתערובת אחידה.

אופים בתנור ב180 מעלות חצי שעה עד שמזהיב.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

אלונה ספטון

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אלונה ספטון

מאת: אלונה ספטוןמרק עגבניות15/09/114905 צפיות
מאכל שמתאים לראש השנה וליום כיפור בתור תוספת לשאר המנות. -מהבית

מאת: אלונה ספטוןראש השנה12/09/115378 צפיות
בדרך כלל נוהגים לאכול עוגת דבש אבל אני מעדיפה עוגת סולת

מאת: אלונה ספטוןאוכל תורכי09/09/115629 צפיות
אוכל לראש השנה וליום שישי בערב, סבתא שלי היתה כאמור ירושלמית ,אך אמא שלה באה מתורכיה,ככה שיש לנו מאכלים מכל העדות קיבוץ גלויות של ממש.

מאת: אלונה ספטוןסלט תפוחי אדמה09/09/1110999 צפיות
המנהג מהבית-אוכלים זאת בבוקר בראש השנה אחרי שחוזרים מבית הכנסת!עם כל מיני סלטים!בכל עדה טוענים שזה הסלט הביתי שלהם כל עדה והתבלין שלהם!!!!

מאת: אלונה ספטוןעגבניות ממולאות08/09/115139 צפיות
ממולאים אפשרי גם בתוספת פלפלים,חצילים או כל ירק אחר שאוהבים!במתכון הזה השתתפתי בתחרות -מאסטר שף של שופרסל דיל במערב ראשון לציוןוזה פורסם בערוץ2 כחלק מפרסומת!!!!

מאת: אלונה ספטוןירקות - שונות08/09/114144 צפיות
במקור מאכל פרסי - עם קציצות גונדי במקום גונדי אני מכינה קציצות פראסה

מאת: אלונה ספטוןקציצות בשר07/09/115406 צפיות
אני נוהגת לאכול זאת באופן קבועבראש השנה נהוג לאכול זאת כמנהג הברכה :שיכרתו אויבנו ומבקשי רעתינו.....אמן!!!הפראסה נקראת גם כרישה ובאופן מוזר גם לוף והיא שונה מהלוף צבארכיבים

מתכונים נוספים בנושא פשטידת תפוחי אדמה

מאת: טבחכםפשטידת תפוחי אדמה17/05/1115641 צפיות
קיגל תפוח אדמה מסורתי עם הטעם של הבית של סבתא.תוספת נהדרת.

מאת: שף יעקב פשטידת תפוחי אדמה11/04/1117956 צפיות
זוהי פשטידה של שני צבעים המשלבת בין בטטות לתפוחי אדמה, מאוד טעימה וקלה להכנה ובעיקר יפיפייה מתאימה גם לפסח.

מאת: שף יעקב פשטידת תפוחי אדמה21/07/1013404 צפיות
פשטיד קלה וטעימה מאוד



 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported