1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים 10 תבניות מאפין גדולות.
3. שוברים את השוקולד וממיסים אותו עם החמאה במיקרו.
4. מערבבים את הביצים עם סוכר וקמח.
5. מקפלים את השוקולד המומס לתערובת.
6. מעבירים את התערובת לתבניות המאפינס.
7. אופים בתנור בין 8-12 דקות, הצד החיצוני צריך להיות אפוי והחלק הפנימי נוזלי.
לאחר שהוצאנו מהתנור מתחילה החגיגה, כל ילד יכול לקשט את עוגת הר הגעש כראות עיניו: סוכריות מתפוצצות, שבבי שוקולד לבן, קצפת, גלידה, סוכר חום.