לההכנה ממסים את השוקולד על בן מארי או בזהירות במיקרו עד להמסה של מלאה של השוקולד.
מסדרים ומנקים היטב חלק או רצועה מהשיש הביתי שלנו חשוב מאוד שהשיש יהיה יבש ממים.
איך עושים מקופלת?
1. שופכים את השוקולד למרכז השיש
2. מפזרים בעזרת השפכטל את השוקולד על לקבלת דף חלק בעובי של סנטימטר פחות או יותר
3. ממתנים בסבלנות כמה דקות 5-8 דקות הכול תלוי בטמפ של החדר עדיף לעבוד בחדר קרירי
4. השלב של היצור עצמו בעזרת השפכטל אנו מגרדים את השוקולד אנחנו צרכים להגיע לתוצאה שהשוקולד על השיש לא מידי נוזלי כדי שנוכל לגרד למקופלת ומצד שני אנחנו לא רוצים שהשוקולד יהיה קשה מידי אחרת השוקולד ישבר לנו
התהליך הנכון הינו גירוד השוקולד תוך כדי לחץ אחיד על השפכטל עד להיווצרות גלים קטנים של השוקולד ולמעשה ליצור לנו את המקופלת המושלמת
טיפ- אפשר לבדוק ולנסות על חלק קטן מהשיש ולראות מתי השוקולד מוכן למקופלת (השוקולד לא נוזלי מידי ולא קשה מידי אפשר לגעת ביידיים ולהרגיש מתי הזמן הנכון)
חשוב לעשות את המקופלת בלחץ אחיד של השפכטל כך יהיה יותר קל לשלוט על התוצאה
לא הלך לנו בפעם הראשונה- לא נורא, קל מאוד להחזיר את כול השוקולד לסיר להמיס את השוקולד ולנסות שוב