חפש מתכונים:       
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוגת טראפלס - אין דברים כאלה!!!

מאת: עודד פנסטרעוגת שוקולד31/01/201110714 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

חומרים להכנה עוגת ספוג שוקולד:
3 ביצים (מספר 3)
2כפות אבקת סוכר
5 כפות קמח לבן
1 ורבע כפות אבקת קקאו (רצוי הולנדי)

חומרים להכנה מוס שוקולד
600 גרם שוקולד מריר 60 אחוז
50 מ"ל רום
75 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
500 מ"ל שמנת להקצפה
קצת קקאו לפיזור.



אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של  180 מעלות  משמנים תבנית של עגולה  24*24 ס"מ
מקציפים את הביצים והסוכר  כ 7 דקות או עד לקבלת  תערובת אוורירית. התערובת אמורה להכפיל את נפחה ולהשאיר שובל יפה.

מנפים את הקמח ואבקת הקקאו בזהירות רבה לתוך הקצף ומקפלים עד לתערובת אחידה ויפה – יש להיזהר לא לערבב יותר מידי. יוצקים לתוך התבנית  ואופים במשך 10 דקות או עד שהשולים של העוגה התנתקו מהדפנות.

 מוצאים מהתנור ומקררים את העוגה (אם יש רשת קירור מה טוב)   לגרד את החלק העליון של העוגה כדי שהרום ייספג כמו שצריך  – למרוח את הרום על העוגה עד אשר העוגה ספוגה  בכול הרום.
עוברים להכנת המוס- על באן מרי ממסים את השוקולד המריר. בסיר נפרד מחממים  את הגלוקוזה ו  100 מ"ל מים עד לרתיחה מלאה ולהמתין  להשאיר את הנוזל רותח 2 דקות על האש.
יוצקים על שוקולד את הנוזל הגלוקוזה שיצרנו  וטורפים במטרפה ידנית את השוקולד  עד קבלת  קרם חלק ויפה מקציפים את השמנת לקצף מאוד מאוד רך ומקפלים את הקצף ביחד אם השוקולד עד לקבלת מוס אוורירי מאוד.

ממלאים את התבנית במוס ומכניסים למקרר לכמה שעות מוצאים מהמקרר ומשחררים בעדינות את העוגה. לקראת הגשה מנפים אבקת קקאו

 

 

תגיות המתכון: עוגת שוקולד, עוגת טראפלס


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

השוקולד מעודד - סדנאות שוקולד.
בחרו סדנת שוקולד  מקטלוג הסדנאות שלנו

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת עודד פנסטר

מאת: עודד פנסטרעוגת שוקולד31/01/1110246 צפיות
ככה מכינים את עוגת הר הגעש שאנו מכינים בסדנת השוקולד לילדים,הכיף הגדול הוא שהילדים יכולים להכין את העוגה הזו בעצמם (בהשגחת ההורים כמובן).

מאת: עודד פנסטרשוקולד - שונות31/01/114520 צפיות
אתם מכינים פרלינים? קבלו מילוי ייחודי לפרלינים.

מאת: עודד פנסטרשוקולד - שונות31/01/116764 צפיות
מקופלת כמו של פעם - הכי טעים והכי מרשים.לא תאמינו כשתאכלו אותה

מאת: עודד פנסטרכדורי שוקולד31/01/115642 צפיות
טרפלס ב 3 שכבות לילדים יותר גדוליםהמתכון מחולק לשני שלבים למי מבינינו שרוצים להשקיע ולהפתיע יש שלב 2 שהוא דורש מעט יותר זמן וסבלנות.

מאת: עודד פנסטרכדורי שוקולד31/01/114703 צפיות
לא תאמינו - טראפלס מיוחדים לילדים.הכי כיף להכין עם הזאטוטים ולתת להם לגלגל את כדורי הטראפלס במגוון ציפוים.מתכון להיט מהסדנאות...

מאת: עודד פנסטרממתק31/01/115468 צפיות
מתכון שתמיד מרגש את כולם בסדנאות - סוכריות תרנגול של פעם.ניתן כמובן להכין אותם ללא צבע המאכל אבל לדעתי הצבע הוא חלק מהפאן!בהצלחה!

מאת: עודד פנסטרמשקה שוקולד31/01/114920 צפיות
משקה שוקולטה חם - מהיר וקל להכנה שישדרג לכם את ערבי החורף הקרים.ההכנ קלה והטעם אלוהי!!!בהצלחה.

מתכונים נוספים בנושא עוגת שוקולד

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגת שוקולד09/10/125550 צפיות
כשמאד חם בחוץ, אנחנו תמיד אוהבים לשלוף עוגה קפואה מהמקפיא ולקרר קצת את הבטן..

מאת: lemon3.co.ilעוגת שוקולד18/02/124608 צפיות
מתכון להכנת עוגת שוקולד ולימון, קלה ופשוטה להכנה.אין ספק שרובנו הגדול יעדיף פרוסת עוגת שוקולד על כל קינוח אחר, אבל חשוב גם לגוון...הלימון מרענן ומוסיף הרבה טעם לשוקולד...תנסו ותיווכחו בעצמכן.

מאת: חגית נועםעוגת שוקולד25/08/1111464 צפיות
: ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים והיא אפילו פרווה- אבל כל כך טעימה... כמות: 3 תבניות אינגליש קייק

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגת שוקולד31/07/115862 צפיות
עוגת מוס שוקולד ללא אפייה על בסיס של אגוזים קצוצים וחמאה. מתאים כקינוח גם לארוחות בשריות אם משתמשים בתחליף חמאה.

מאת: עודד פנסטרעוגת שוקולד31/01/1110246 צפיות
ככה מכינים את עוגת הר הגעש שאנו מכינים בסדנת השוקולד לילדים,הכיף הגדול הוא שהילדים יכולים להכין את העוגה הזו בעצמם (בהשגחת ההורים כמובן).

מאת: שגיא ביטןעוגת שוקולד29/01/117991 צפיות
עובר מדור לדור

מאת: שרון קונפורטי אהבה במטבח TMעוגת שוקולד05/01/1035856 צפיות
היום אני חוגגת 28 וכמו שביתי בת השנתיים יודעת היטב – "אין חגיגה בלי עוגה"!אז הנה עוגת שוקולד עשירה וקלה, תיהנו!

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported