נכתב על ידי: עודד פנסטר
תאריך: 31/01/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מחממים תנור לחום של  180 מעלות  משמנים תבנית של עגולה  24*24 ס"מ
מקציפים את הביצים והסוכר  כ 7 דקות או עד לקבלת  תערובת אוורירית. התערובת אמורה להכפיל את נפחה ולהשאיר שובל יפה.

מנפים את הקמח ואבקת הקקאו בזהירות רבה לתוך הקצף ומקפלים עד לתערובת אחידה ויפה – יש להיזהר לא לערבב יותר מידי. יוצקים לתוך התבנית  ואופים במשך 10 דקות או עד שהשולים של העוגה התנתקו מהדפנות.

 מוצאים מהתנור ומקררים את העוגה (אם יש רשת קירור מה טוב)   לגרד את החלק העליון של העוגה כדי שהרום ייספג כמו שצריך  – למרוח את הרום על העוגה עד אשר העוגה ספוגה  בכול הרום.
עוברים להכנת המוס- על באן מרי ממסים את השוקולד המריר. בסיר נפרד מחממים  את הגלוקוזה ו  100 מ"ל מים עד לרתיחה מלאה ולהמתין  להשאיר את הנוזל רותח 2 דקות על האש.
יוצקים על שוקולד את הנוזל הגלוקוזה שיצרנו  וטורפים במטרפה ידנית את השוקולד  עד קבלת  קרם חלק ויפה מקציפים את השמנת לקצף מאוד מאוד רך ומקפלים את הקצף ביחד אם השוקולד עד לקבלת מוס אוורירי מאוד.

ממלאים את התבנית במוס ומכניסים למקרר לכמה שעות מוצאים מהמקרר ומשחררים בעדינות את העוגה. לקראת הגשה מנפים אבקת קקאו

 


 
אודות המחבר

שלום, שמי עודד פנסטר בעל חברת השוקולד מעודד המקיימת סדנאות שוקולד לכל האירועים ולכל הגילאים.
את השוקולד מעודד הקמתי לאחר שסיימתי את לימודי השוקולטייה בבלגיה ואני נהנה לחלוק את האהבה לשוקולד עם קהל הלוקחות ועם הגולשים.
אני שמח להציג מתכונים מקוריים שאני מציג גם בסדנאות השוקולד - המתכונים מתאימים להכנה בייתית ומצריכים מכם רק...לאהוב שוקולד (-: בהצלחה!

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1043.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון