לבצק : מערבבים את השמן המים והמלח בקערה גדולה , ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב , עד לקבלת בצק גמיש אך לא דביק . אם יש צורך מוסיפים מעט קמח . לאחר מכן להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש מספר דקות . בעזרת מערוך , יש לשטח את הבצק לגובה של חצי ס"מ ובעזרת כוס ליצור עיגולי בצק , מניחים מהמלית במרכז הבצק ומקפלים לחצי סהר . מהדקים היטב ומושכים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום . אופים בתבנית מצופה בנייר אפייה בחום של 180 מעלות כ-25 דקות , מצננים מעט ומגישים . אופן ההכנה למלית מספר 1 : טוחנים את החציל הקלוי ומוסיפים את הגבינה בפירורים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה . מלית מספר 2 : מערבבים את שני סוגי הגבינות , מוסיפים את הפלפל שחור ומערבבים שוב . בתיאבון