הכנת המלבי
ראשית כל שמים בסיר את החלב, השמנת והסוכר ומביאים את כולם יחדיו לרתיחה. לאחר מכן יש להסיר את הסיר מהאש. לאחר מכן יש לערבב את הקורנפלור עם כוס מים עד לקבל בלילה חלקה. לאחר מכן יוצקים את הבלילה אל התערובת החמה ומבשלים על אש בינונית קצת פחות מעשר דקות, עד לקבלת נוזל סמיך.
מכינים את הסירופ
על מנת להכין את הסירופ של המלבי יש ראשית לחמם את המים והסוכר עד שהכול נמס, ומביאים לרתיחה תוך בחישה כדי שלא ייווצרו גושים. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לחמם עוד כעשרים דקות וזאת תוך ערבוב. בסוף החימום מוסיפים חצי כפית גרגרים של צבע-מאכל אדום. מצננים. כשהסירופ קר, מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ובוחשים.