נכתב על ידי: ערן שלזינגר
תאריך: 27/02/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


הכנת המלבי

ראשית כל שמים בסיר את החלב, השמנת והסוכר ומביאים את כולם יחדיו  לרתיחה. לאחר מכן יש להסיר את הסיר מהאש. לאחר מכן יש לערבב את הקורנפלור עם כוס מים עד לקבל בלילה חלקה.  לאחר מכן יוצקים את הבלילה אל התערובת החמה ומבשלים על אש בינונית קצת פחות מעשר דקות, עד לקבלת נוזל סמיך.

מכינים את הסירופ

על מנת להכין את הסירופ של המלבי יש ראשית לחמם את המים והסוכר עד שהכול נמס, ומביאים לרתיחה תוך בחישה כדי שלא ייווצרו גושים. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לחמם עוד כעשרים דקות וזאת תוך ערבוב. בסוף החימום מוסיפים חצי כפית גרגרים של צבע-מאכל אדום. מצננים. כשהסירופ קר, מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ובוחשים.


 
אודות המחבר

אוהבת לבשל מאוד מאוד.  שני התחומים החשובים בחיים הם בישול מחד וניהול אתרים מאידך. את שניהם אני משלבת באהבה בכתיבת מתכונים ברשת.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe56.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון