|
|
|
|
|
כתף ממולאת בפיסטוק
|
רמת קושי:
בינוני
משך ההכנה:
שעתיים עד שלוש
מתאים ל:
8
מנות
|
|
רכיבי המתכון:
כתף ממולא
1.200 ק"ג כתף - לבקש מהקצב שיעשה לכם כיס בכתף
לרחוץ היטב ולהניח במרינדה לכל הלילה.
המרינדה שלי: 2/3 כוס יין (אפילו של קידוש:-) , 1/4 כוס שמן, 3 כפות חרדל, 3 כפות דבש, 2 כפות גרנדין, 2 בצלים מגוררים.
הגיע זמן הבישול. להוציא הבשר מהמרינדה. לנגב קצת עם מגבת מטבח , להניח בקערה רחבה מספיק ול"הטביע" את הבשר בגרנדין לאיזה חצי שעה.
המילוי: 7 שיני שום כתושים, בערך 100 ג` של פיסטוק קלוי ומלוח קצוץ מעורב עם שקדים קלויים קצוצים, חבילה פטרוזיליה קצוצה, כוס פירורי לחם ושלושת רבעי חבילה חמאה מומסת................יאמי. לערבב הכל ביחד. להוציא הכתף מהגרנדין ולמלא את הכיס.
סיימתם? אפשר לתפור את שולי הכיס או לחלופין לסגור עם קסמי שיניים.
אופן ההכנה:
לשפוך לסיר 2-3 כפות שמן , להוסיף מספר עצמות מח ולטגן את הבשר מכל הצדדים. לשפוך לסיר 2 כפות דבש ו- 2 כפות גרנדין. לכסות ולהניח לבשר להתבשל במיצים של עצמו. לאחר כשעה להכניס הסיר לתנור לשעתיים בערך על חום בינוני.
זהו! להגיש עם הרוטב שנוצר.
למנה צדדית קחו שקית תפוחי אדמה קטנים, כאלה שמיועדים למיקרו, הכניסו לסיר עם מלח ובשלו עד רך. הוציאו, שיטפו במים והניחו להתייבש.
במחבת חממו 3 כפות שמן זית, חצי חבילה חמאה וטגנו 2 בצלים פרוסים. הוסיפו את תפוחי האדמה והשחימו קצת. הוסיפו פטרוזילה קצוצה, ערבבו היטב וזהו.
הניחו הבשר בתבנית עם הרוטב ומסביב להניח את תפוחי האדמה או בקערה נפרדת.
אפשר לפרוס את הבשר טרום האכילה או להביא לשולחן כנתח שלם. אפשר לזרות מעל הבשר הפרוס עוד פיסטוק גרוס. ראו תמונה.
יאמי...................
|
|
תגיות המתכון: בישול, בשר, בשרים, צלי, מתכונים, אלינוער, אוכל בשרי, גרנדין, תחרות, פיסטוק, רכז רימונים
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות הבשלן:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
מתכונים נוספים מאת אלינוער
-
מתכונים נוספים בנושא בשר בקר
מתכונים נוספים מאת אלינוער
מי לא זוכר את העוגה של סבתא?!
|
אם עד היום לא טעמתם עגבניות ירוקות מטוגנות, מחכה לכם הנאה ענקית. מנה מסורתית של מדינות הדרום בארצות הברית. פרוסות העגבניות טבולות בתערובת חלב. לאחר הטיגון העגבניה פריכה בחוץ ורכה בפנים. תענוג לחיך. ארוחה קלה ומהירה וכמובן טעימה. ממש מעדן. נהדר כמנה ראשונה או כארוחה מלאה ככריך.
|
|
קלה ומהירה. נהדרת גם לטירוני מטבח
|
בעצמכם לא תאמינו כמה זה קל.המינוס היחידי שיש לבוואריה הזו היא שצריך לחכות כמה שעות עד שתעמוד כמו שצריך. דום!!
|
|
מתכון לקובה סולת ברוטב דלעת בצורה הפשוטה והקלה ביותר. נסו ותהנו
|
מתכונים נוספים בנושא בשר בקר
זהו מתכון לכל סוגי הבקר זה יוצא רך מאוד וטעים לוקח מעט זמן עבודה אבל שווה כל רגע
|
מנה של חזה בקר בטעם מעושן וציפוי מדהים מומלץ להגשה בערב חג
|
פסטרומה מעדן טורקי למי שאוהב בשר מיובש מתאים כאפריטיב וגם לכריכים.
|
קדרת בקר בטעמים מתקתקים של סיידר תפוחים.מומלץ להגיש על מצע פירה, פירה בטטה ואורז לבן.
|
צלי בקר ביין אדום מתאים לארוכות רומנטיות.אל תשכחו נרות לאווירה מושלמת !
|
תבשיל של בשר עם שעועית אדומה בסגנון מקסיקני
|
נתח בקר מרשים מנה מיוחדת לחג מאוד ייצוגי
|
|
|
|
|