חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קציצות בשר וסלרי

מאת: אמיר רוזןבשר טחון03/06/20126855 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

לרוטב:
בצל גדול - קצוץ גס
4 גבעולי סלרי - חתוכים לעיגולים
מעט שמן קנולה לטיגון
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
עגבניה - חתוכה לרבעים (האנינים יכולים לחלוט אותה לפני)
גזר גדול - מגורד גס
מים
מלח
פלפל שחור

לקציצות:
חצי קילו בקר טחון
ביצה
פירורי לחם
עלים מאותם 4 גבעולי סלרי - קצוצים דק
שן שום
חצי בצל מגורר דק
חצי כפית כמון
חצי כפית קינמון
פלפל שחור
מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה



אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל, לאחר שמתרכך מוסיפים סלרי. לאחר מספר דקות של טיגון/ערבוב מוסיפים גזר. עוד מספר דקות ומוסיפים עגבניה.

מרוקנים פנימה 2 קופסאות קטנות של רסק. אסור להפסיק לערבב בכדי שלא ישרף. לקופסאות הרסק הריקות שופכים מים רותחים ומערבבים מעל הסיר בכדי להרוויח את שאריות הרסק.

מוסיפים מים עד גובה חצי סיר ומביאים לרתיחה.

בינתיים.... מערבבים את מרכיבי הקציצות ולשים לתערובת אחידה. לאחר, נותנים לנוח בזמן שממתינים לרתיחת הרוטב.

צרים קציצות ומוסיפים לרותב הרותח.

מרתיחים שנית, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.

ממולץ להגיש עם אורז לבן.

בתאבון.

 

תגיות המתכון: סלרי, עגבניות, קציצות, טחון, בקר


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אמיר רוזן

מאת: אמיר רוזןממולאים - שונות08/06/114913 צפיות
תחילת הקיץ, הכרמים מתחילים ללבלב, זה הזמן הכי טוב לקטוף אותם... עלי הגפן הצעירים והירקרקים.. לפני הריסוסים וההדברות, לפני צלקות השמש.. לקטוף ולמלא.קצת מטיש, אבל שווה כל דקה של עבודה..יש מספר דרכים למלא ולהגיש, אצלנו הכי אוהבים הנוסח הזה. ללא בשר, חמצמץ מעט, וקריר.

מאת: אמיר רוזןקציצות עוף08/06/118217 צפיות
משמעם ממתכוני ההקציצות ברוטב אדום? עגבניות? תפו"א? הנה מתקון רענן לקציצות הקישואים... בסוד אגלה... יש שאוהבים לאכול גם קר....

מתכונים נוספים בנושא בשר טחון

מאת: שף יעקב בשר טחון04/12/114900 צפיות
מנת קציצות בתיבול נקניקיות מרגז ברוטב שקשוקה חצילים מעדן ששווה לנסות

מאת: חגית נועםבשר טחון09/10/116801 צפיות
תפו"א-מקלפים תפו"א חוצים לשניים ומוציאים את הליבה.

מאת: ליז עוזיאלבשר טחון24/08/116349 צפיות
אין שישי בלי התחתיות הללו , מלוות באורז לבן

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/118369 צפיות
הנקניקיות הכי מפורסמות במטבח הארגנטינאי רק שעכשיו אפשר להכין גם בבית

מאת: שף יעקב בשר טחון04/05/116519 צפיות
נקניקיות מבושלות להכנה בבית לא תוספות של מלחים פוספטים ועוד דברים טובים כך כל בני המשפחה יכולים להינות ממוצר טבעי ובעיקר טעים

מאת: גילי פארבשר טחון07/04/116194 צפיות
מתכון לבולונז מעולה!

מאת: שף יעקב בשר טחון12/03/118945 צפיות
מנת קציצות בשר בקר מתובלות בסגנון אסייתי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported