אופן ההכנה:
לבשל ציר עוף עם שני הבצלים החתוכים ל-4 , כאשר הבצלים רכים לסנן את הבצלים והנוזלים - זו אפשרות אחת. האפשרות השנייה והקלה יותר היא להכניס לסיר כ-4 ליטר מים ו-2 הבצלים, להביא לרתיחה ולבשל עד אשר הבצלים רכים, להוסיף כ-3 כפות אבקת מרק בצל ולבשל עוד כ-5 דקות. בזמן שהמרק מתבשל להכניס למחבת 100 ג"ר חמאה וכ-3 כפות שמן, להמיס את החמאה ולטגן את 4 הבצלים עד השחמה, להוסיף את 3 כפות הקמח, לערבב עד אשר הקמח מתמוסס לתוך הבצל, להעביר את תכולת המחבת לסיר, להביא לרתיחה את המרק שנית, להוסיף את היין ולבשל כ-10 דק'. להוסיף את שאר המצרכים ובעזרת בלנדר סטיק לרסק היטב למחית חלקה את הבצלים שבסיר.
להגשה:
לצקת מן המרק לקערה, להוסיף קרוטונים בנדיבות, לפזר מעל מהגבינה המגורדת ולהכניס לתנור בפעולת גריל עד להקרמת הגבינה ולהגיש.