בסיר גדול מחממים את החלב והשמנת מוסיפים פלפל אנגלי, פלפל שלם, עלי הדפנה והתירס ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-15 דקות. מוציאים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים מעט את התבשיל (חשוב להשאיר גם חלק מגרעיני התירס שלמים בשביל המרקם).
מוסיפים את קוביות הלימונים הכבושים ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש נמוכה. מורידים מהאש ותוך כדי ערבוב מוסיפים את החמאה והפקורינו.
מתכון הפולנטה משתלב מצוין עם דגים אפויים או עופות.
מאיר קרנש - שף פרטי