נכתב על ידי: מאיר קרנש
תאריך: 26/10/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


בסיר גדול מחממים את החלב והשמנת מוסיפים פלפל אנגלי, פלפל שלם, עלי הדפנה והתירס ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-15 דקות. מוציאים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה, ובעזרת בלנדר מוט טוחנים מעט את התבשיל (חשוב להשאיר גם חלק מגרעיני התירס שלמים בשביל המרקם).

מוסיפים את קוביות הלימונים הכבושים ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש נמוכה. מורידים מהאש ותוך כדי ערבוב מוסיפים את החמאה והפקורינו.

מתכון הפולנטה משתלב מצוין עם דגים אפויים או עופות.

מאיר קרנש - שף פרטי


 
אודות המחבר

גדלתי בחווה במושבה החקלאית יבנאל, כך שהחיבור לקרקע ולטעמים הגליליים היה חלק בלתי נפרד ממני כבר בילדותי. אהבתי לאוכל הובילה אותי ללימודים בבית הספר Le Cordon Bleu שבסידני אוסטרליה, שם הבנתי סופית שבישול הוא ייעודי בחיים. במהלך דרכי המקצועית עבדתי במקומות רבים בארץ ובעולם, בהם מסעדה איטלקית בסידני, מסעדת הדגים Deca בתל אביב ומסעדת מלון Benvengudo שבפרובנס.

כיום חוויות אלה ועוד הביאו אותי ליצור את שף נודד - אירועים קולינארים מיוחדים

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1317.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון