1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומאדים עוד חמש דקות.
2. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.
מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את האורז ובוחשים כדקה. מוסיפים את הפלפלים מהמחבת ואת השקדים. מביאים לרתיחה, מקטינים למינימום את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45 דקות. מסירים מהאש ומשאירים בסיר מכוסה עוד עשר דקות לפני פתיחת הסיר. מנקבים במזלג על מנת לאוורר ומגישים לצד מנות עיקריות, סלטים, ירקות שורש ועוד.