אופן ההכנה:
פורסים את החצילים ומפזרים מעל מלח. משאירים לסינון.
מטגנים את החצילים בשמן. משאירים לסינון להוצאת השמן.
מורחים על כל פרוסת חציל רוטב פסטו.
מגרדים את הגבינה קצ'וטה ואת הגבינה מוצרלה.
רוטב: בסיר מחממים שמן, מוסיפים שום, אחרי דקה מוסיפים עגבניות מרוסקות, פפריקה, וקמצוץ סוכר. מבשלים כ-15 דקות. מוסיפים בזיליקום, סוכר, מלח ופלפל שחור. מבשלים 2-3דקות.
נותנים לתערובת להתקרר ומכניסים למעבד מזון. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה.
מורחים על פרוסות החצילים רוטב פסטו.
מסדרים בתוך תבניות אישיות מעט רוטב עגבניות, מעל מסדרים פרוסות חצילים, מפזרים מעל לחצילים מעט גבינת קצ'וטה מגורדת וכמות נדיבה של גבינת מוצרלה מגורדת. מעל רוטב עגבניות,חצילים, גבינת קצ'וטה, ולסיום מפזרים גבינת מוצרלה.
אופים בתנור מחומם, בחום של 200 מעלות במשך 25 דקות או עד קבלת גוון זהוב.