מתכון: גראטן בטטות ולפת
רכיבים:
3 לפת פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
3-4 בטטות פרוסות בעובי הנ"ל
50 גרם חמאה
לבשל את פרוסות הלפת במים רותחים 5 דקות ולסנן.
בעדינות לערבב עם פרוסות הבטטה.
בתבנית: להניח שכבה אחת ממחצית כמות הירקות (בטטה-לפת) ולפזר מחצית מן החמאה.
לתבל בטרגון מלח ופלפל ולכסות בשכבת פרמזן.
להניח שכבה נוספת מן הירקות- לכסות בפירורי לחם ולפזר בצדדים את השמנת המתוקה.
מלמעלה - שארית החמאה ופרמזן.
לאפות עד להשחמה - בערך חצי שעה.
ניתן להכנה יום יומיים מראש ולחמם בתנור.