אופן הכנת הבצק
ממיסים את השמרים ב-רבע כוס מים פושרים ומעמידים במקום חמים ל-10 דקות או עד שנוצרות בועות.
מנפים את הקמח והמלח לתוך קערה גדולה.
צרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן ואת תערובת השמרים.
מערבבים את הבצק ומוסיפים בהדרגה את יתר המים הפושרים
בוחשים עד אשר נוצר בצק רק. לשים את הבצק עד שהוא ניתק מדפנות הקערה.
מכסים במגבת ומעמידים במקום חם לשעה.
לאחר ההתפחה , ללוש שוב את הבצק , ליצור כ-20 לחמניות מאורכות ולהניחן , על משטח מקומח, להתפחה נוספת.
מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים בו את הלחמניות.
חוצים את הלחמניות המטוגנות לאורכן וממלאים בתערובת או בכל סוג מחומרי המלית בזה אחר זה.
מגישים חם או קר.
הכנת המלית
בסיר עם מים מבשלים את תפחי האדמה יחד עם הביצים כ-25 דקות.
קולפים את תפוחי האדמה והביצים. חותכים את תפוחי האדמה, הביצים המלפפונים והפלפלים לרצועות.
קוצצים את הזיתים. מפוררים את הטונה, מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה או פשוט מניחים כל סוג בקערית נפרדת.