קולפים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים. חותכים את התפוחים לקוביות קטנות, או פורסים בעזרת מעבד מזון או מנדולינה לפרוסות דקות.מערבבים את התפוחים עם הקינמון, אם רוצים, מוסיפים גם סירופ מייפל או אגבה. מסדרים את התפוחים בשכבה אחידה בכלי מתאים לתנור. אפשר להכין את הקראמבל גם בכלים אישיים כפי שניתן לראות בתמונה.מחממים את התנור ל-180 מעלות.בקערה בינונית מניחים את החמאה ואת הקמח. בעזרת האצבעות מפוררים את התערובת יחד עם החמאה עד לקבלת מרקם חולי ופירורים גסים יחסית. מפזרים את הפירורים בנדיבות מעל התפוחים ומהדקים מעט. אופים כ-20 דקות ב- 180 מעלות עד שהתפוחים מתרככים והפירורים זהובים. מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל.