חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

סופגניות פריכות

מאת: יוני שרמןמאפים מתוקים24/11/20094157 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

לבצק שמרים:
600 גר' קמח לבן
35 גר' שמרים טריים
100 גר' סוכר
80 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גר' גבינת טבורג או טוב טעם (אפשר גם סתם גבינה לבנה רגילה, אבל עדיף לסנן אותה מעט)
180 מ"ל חלב/ מים (מעט יותר מ3/4 כוס)
3 ביצים
כפית מלח
כף רום/ ברנדי
גרידת לימון מחצי לימון
תמצית וניל לפי הטעם (כחצי כפית תמצית וניל תספיק בהחלט)
שמן צמחי לטיגון (לא זית כמובן).

למלית:
ריבת בטעם שאוהבים
ממרח שוקולד נוטלה
ריבת חלב



אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים (אין צורך לעשות ראש עיסה עם השמרים) ומעבדים יחד עד קבלת בצק אחיד, מבריק וגמיש. הלישה אורכת כ8-10 דק'.

מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח כשעה – שעה וחצי.

מחלקים את הבצק ל35 חלקים, ומכדררים כל חלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים במרווחים (!) על תבנית משומנת (בלי קמח בכלל). מניחים להתפחה נוספת (כחצי שעה – שעה).

מחממים בסיר שמן עמוק (כ4 סמ' גובה צריך להספיק), עד שהשמן מגיע לטמפ' של 170 מעלות. במידה ואין לכם מדחום השיטה לבדוק היא פשוט להניח כף עץ בתוך השמן: במידה ונוצרות בועיות קטנטנות מסביב לכף, השמן חם מספיק. אם הבועות גדולות מדי השמן חם מדי, ויש להנמיך את האש.

מטגנים את הסופגניות כ2 דק' מכל צד, עד שהן זהובות ופריכות. מניחים על נייר סופג (הרבה נייר סופג), ומצננים מעט.

ממלאים את הסופגניות במלית שאוהבים, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים חמים.

 

תגיות המתכון: חלבי, סופגניות


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

יוני שרמן, קייטרינג חלבי

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת יוני שרמן

מאת: יוני שרמןסלט חומוס02/12/098734 צפיות
חומוס חמצמץ כמו החומוס הדרוזי

מאת: יוני שרמןעוגיות שוקולד02/12/099473 צפיות
בראוניז לחים ועסיסיים באמת כמו שבראוניז צריכים להיות.

מאת: יוני שרמןעוגות ועוגיות - שונות24/11/094730 צפיות
עוגת שזיפים - קונפיטורת שיזיפים

מאת: יוני שרמןפוקצה24/11/098064 צפיות
מתכון ל-4 פוקאצ'ות גדולות בתבנית אפיה מרובעת

מאת: יוני שרמןפיצה24/11/096989 צפיות
פיצה מהירה, אפיה 12 דקות בלבד.

מאת: יוני שרמןעוגת שוקולד19/11/0943608 צפיות
רכה ונמסה בפה והמרקם שלה קליל ביותר, אך יחד עם זאת היא שוקולדית ועשירה. היא אהובה על קטנים ומבוגרים גם יחד. מבוגרים יכולים לשדרג אותה אפילו עוד יותר עם רוטב פירות יער חמצמץ, קטנטנים יסתפקו בה כפי שהיא או בתוספת של גנאש.

מאת: יוני שרמןעוגות תפוחים17/09/0912246 צפיות
עוגה מהירה ומרשימה ביותר.מתאים לשתי תבניות "אינגליש קייק" או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

מתכונים נוספים בנושא מאפים מתוקים

מאת: אופירמאפים מתוקים29/12/143760 צפיות
אחד הדברים שאני אוהבת לעשות הוא לקחת מתכון של מאכל אהוב ולשחק איתו כדי לקבל משהו חדש. במקרה הזה שילבתי בין המתכון של נשיקות המקצפת הרגילות ובין פאי הלימון שהוא אחד הכוכבים במשפחה שלנו.

מאת: אופירמאפים מתוקים30/11/143818 צפיות
קולפים את תפוח האדמה, מגררים אותו על פומפיה, ומניחים במסננת מעל קערה כדי לייבש ממנו את כל הנוזלים.

מאת: אליהבמאפים מתוקים19/11/107248 צפיות
מאפה טעים מיוחד יפה לחתונה

מאת: רמי כץמאפים מתוקים22/09/104519 צפיות
באדיבות מרשת מסעדות פרסקו וחמארהאוכל רוסי אוכל רומני אוכל מזרח אירופי אוטנתי בטעם אווירה ומחירים של פעם רחוב משה בקר 11 אזור התעשייה הישן ראשון לציון 03-9665449

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported