מכינים את השמנת הביתית , מערבבים ומעבירים לכלי סגור יומיים במקרר ויום בטמפ החדר ואז חזרה למקרר
הכנת סופגניות: מערבבים ולשים לבצק מכסים ומטפיחים כחצי שעה במקום חמים
יוצרים חמישה ששה כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע לצורת דונאטס
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות בחום בינוני עד לקבלת צבע חום כהה (מקסימום רבע שעה – מטרת הטיגון העמוק ליצור מרקם אחיד של כל הסופגניה)
הכנת הרוטב:מרתיחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש קטנה עד להיווצרות תערובת סמיכה
הגשה: סופגניה במרכז הצלחת מעליה שמנת ומעל רוטב הדובדבנים