. למעוך את האבוקדו עם מזלג.
2. להוסיף את כל שאר המרכיבים, ללא העגבניות. יש לזכור, שעוצמת החריפות של פלפלי הצ'ילי משתנה מזן לזן, ולכן רצוי להוסיף תחילה חצי פלפל, לטעום, ולהוסיף עוד לפי הטעם.
3. לעטוף בניילון נצמד, ולצנן עד למועד ההגשה.
4. ממש לפני ההגשה יש להוסיף את העגבניות, ולערבב היטב (לא לטחון בפוד-פרוססור / מיקסר).
* על מנת להוסיף אורך חיים לממרח, ניתן להוסיף, וכאן השמרנים יצעקו "חלילה", 200-300 מ"ל שמנת חמוצה, או גבינת קוטג'. אם אתם לא בטוחים, תוסיפו מעט לכמות קטנה של הממרח, ותחליטו אח"כ. אישית, אני מעדיף להוסיף קוטג', המעדן מעט את הטעם.