חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

שדרת צלעות טלה בפרמזן ועשבי תיבול

מאת: אדוארד וייצמןעל האש23/01/20123348 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

1 שדרת צלעות טלה שלמה (12 צלעות) מגולת עצמות לכ-4 ס"מ
כ-150 גרם גבינת פרמזן מגוררת (בערך 2/3 כוס)
3 שיני שום, קצוצות מאוד דק
2 כפות בזיליקום מיובש
2 כפות אורגנו מיובש
1 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח גס או מלח ים אטלנטי
כ-1/2 כוס שמן זית



אופן ההכנה:

מערבבים בקערה פרמזן, שום קצוץ, בזיליקום, אורגנו, פלפל שחור ומלח גס. אחר כך, תוך כדי ערבוב, מוסיפים שמן זית בהדרגה, עד שמתקבלת משחה עבה.

את הגריל מארגנים לצלייה עקיפה, כלומר, כשהאש לא נמצאת ישירות מתחת לבשר. בגריל גז זה קל מאוד - פשוט מכבים את המבער האמצעי. בגריל פחמים - טיפה יותר מתוסבך: מחלקים את הפחמים ל-2 ויוצרים "חור" באמצע הגריל, כשהפחמים נמצאים בצדדים.

אנחנו צריכים חום בינוני (175-180 מעלות לפי המדחום או ספירה של עד 5-6 שניות עם היד מעל לרשת). אני גם ממליץ לא לשכוח לשים תבנית אלומיניום מתחת לצלעות! פרמזן נוטה לטפטף, יחד עם השומן של הטלה, ואתם באמת לא רוצים להיכנס לסרטי אימה של לנקות את הגריל שלכם מהשאריות של פרמזן שרוף אחר כך!

מורחים את משחת התבלינים על שדרת הצלעות. כדאי גם לעטוף את הצלעות המגולות בנייר כסף כדי שלא יישרפו יתר על המידה. זמן הצלייה – כשעה ורבע, כמובן, הכל תלוי במה שיראה לנו המדחום. אנחנו מחפשים את ה-65 מעלות בחלק העבה ביותר של הבשר, בלי לגעת בעצם.

מורידים את הבשר מהאש, מכסים בנייר כסף ונותנים לו "לנוח" כ-10-15 דקות. אחר כך פורסים את הנתח לצלעות בודדות ומגישים, עם רוטב הברביקיו בצד.

המתכון המלא עם התמונה - בבלוג ה-BBQ "דם, אש ותמרות עשן".

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

ושיהיה לנו בתאבון!

אדוארד וייצמן 

דם, אש ותמרות עשן - בלוג ה-BBQ

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אדוארד וייצמן

מתכונים נוספים בנושא על האש

מאת: קייטרינג בשרי המנגליסטיםעל האש10/02/183141 צפיות
מנת הכנפיים המתוקות שלנו היא מנה טעימה, קלילה ויכולה לשמש בכל איורע כמנת פינגרפוד בשרית. אופן העשיה המומלץ הוא על מנגל ותחת פחמים לוהטות, אך ניתן לבשל את המנה בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות למשך 45 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם). המנה מאוד מומלצת לילדים ולמבוגרים שאוהבים מתוק.

מאת: lemon3.co.ilעל האש03/09/113417 צפיות
מתכון נפלא ההולך מצוין עם צלי בשר כבש או בקר. קל ומהיר הכנה

מאת: lemon3.co.ilעל האש05/06/113402 צפיות
מישרה קצת שונה ולא דומה הן במראה והן בטעמים, לכל מישרה אחר, האורחים ואתם תופתעו לטובה מעושר הטעמים המתנפצים בפה.

מאת: זבישעל האש31/10/106431 צפיות
מתכון שלמדתי שהייתי קטן, דוד שלי הכין לנו את זה וזה יצא מדהים.כמובן שעם השנים הוא עבר כמה שינויים אך עדיין מצויין.

טחול ממולא מדהים ולא מסובך........


 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported