חומרים לבצק
קמח קילו
שמרים טרייםקוביה (50 גר')
מלח 2 כפות (30 גר)
דבש/סוכר 2 כפות (30גר')
מים 2.5 כוסות(כ 550 מ"ל)
חומרים לרוטב העגבניות
עגבניות אדומות בשלות כ 4 עגבניות
שום קצוץ כפית ( 15גר' )
פפריקה כפית ( 15גר')
מלח כפית ( 15גר')
תימין כפית ( 15גר')
בזיליקום טרי קצוץ כפית ( 15 גר' )
מעל הרוטב
גבינת עמק/אמנטל שתי כוסות (400 גר')
גבינת מוצרלה שתי כוסות (400 גר')
תוספות ע"פ הטעם: זיתים ירוקים/ שחורים, פטריות טריות, תירס, עגבניות שרי בצל וגבינה בולגרית.
המתכון מתאים לשתי פיצות גדולות בתנור ביתי.
הכנת הבצק:
- מנפיםקילו קמח, מערבבים עם המלח.
- ממיסיםאת השמרים בתוך קערית עם 3/4 כוס מים (מתוך כמות המים,לא בנוסף), עםהדבש/הסוכר, עד שרואים שהתערובת תופחת .
- מכניסיםאת השמרים לקמח ומתחילים ללוש, מוסיפים את המים לאט תוך כדי לישה. ניתן ללושביד/במיקסר, כ 5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
- מכסיםאת הבצק ומשאירים לתפיחה, עד להכפלת נפח הבצק
הכנת רוטב העגבניות:
קולפים את העגבניות, חותכים/ טוחנים ושמים בסיר, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים על אש קטנה, כשעתיים, לערבב מידי פעם. הרוטב טוב גם לפסטה, אני תמיד מכינה כמות גדולה ממנו ומשאירה בצנצנת במקרר, מצוין לפיצות,וכרוטב מהיר לפסטה.
הכנת הפיצה:
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לגודל התבנית, משמנים מעט את התבנית בשמן זית .
מורחים את רוטב העגבניות
מפזרים גבינות ותוספות
אופים ב 200 מעלות למשך כ 25 דקות (בתנור ביתי), ודאו שהתחתית שזופה לפני שתוציאו .
בתאבון, פזית אסולין