פשוט מאוד להכנה, רק צריך להקפיד על הכללים.
להפריד את העלים מהגבעול, להכניס לבלנדר את כל המרכיבים מלבד שמן הזית (חשוב!).
להפעיל על מהירות נמוכה ולהתחיל לזלף* את שמן הזית לאט לאט עד לקבלת מרקם ממרחי או רטבי.
אם תרצו את הפסטו חלבי, תוכלו להוסיף לו את גבינת הפרמזן.
(*זילוף שמן הזית נועד בכדיי שהרוטב לא יתפרק או ישבר)
טיפ קטן: במידה ותרצו להקפיא חלק מהפסטו מלאו תבניות לקוביות קרח מסיליקון, עטפו בניילון נצמד והקפיאו. כך בכל פעם שתצטרכו תהיה לכם את הכמות הרצויה בלי לשבור את הראש.