חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פסטה עם חצילים

מאת: נטע צנעניפסטה24/12/20097812 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   עד חצי שעה
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

חבילה שלמה של ספגטי צורות(מומלץ אסם לטעמי..)אני אישית מעדיפה צורת קונכיה.
חציל וחצי או 2 חצילים קטנים.
2 גמבות אדומות.
פטרוזיליה קצוצה.
4 שיני שום טרי.
מלח ופלפל.
שמן קנולה או שמן זית, כמות שתספיק לטיגון.



אופן ההכנה:

מקלפים את החצילים, חותכים לקוביות של 1.5-2 ס"מ בערך לתוך מסננת עם חורים גדולים ומפזרים מלח לצורך הוצאת הנוזלים מהחצילים (המטרה היא שלא יספג הרבה שמן בעת הטיגון), מומלץ לעשות את הפעולה הזאת כמה שעות לפני ההכנה, כדי שבעת הטיגון יספיקו לצאת רוב הנוזלים. 

מבשלים את הספגטי היטב עם כמה כפות שמן (כדי שלא יידבק) וכף מלח, שוטפים ומסננים היטב בתום הבישול.

מטגנים את החצילים היטב בשמן רותח עמוק, ומניחים על נייר סופג.

חותכים את 2 הגמבות לרצועות ממש דקות ומטגנים כ-5 דק' בשמן הרותח בו טוגנו החצילים (מטעמי חיסכון, אך אפשר גם בשמן חדש),מניחים על נייר סופג.

מטגנים את הפטרוזיליה הקצוצה (אני ממליצה לטגן כמות גדולה, זה מוסיף המון לטעם) כ-2 דק' בשמן הרותח ומייד מוציאים,מניחים על נייר סופג.

מערבבים את החצילים המטוגנים,הגמבות המטוגנות והפטרוזיליה עם 4 שיני שום כתושות,רבע כפית מלח ופלפל לפי הטעם ושופכים את הכל על הספגטי ומערבבים בעדינות כדי שלא ימעכו החצילים.

בתיאבון.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת נטע צנעני

מתכונים נוספים בנושא פסטה

מאת: גבינות מהלבפסטה31/03/132959 צפיות
רוטב זה אהוב על ילדים במיוחד, אולי בגלל תוספת התירס. לרוטב הגבינות אפשר להחליף כל גבינה שבמתכון עם כל גבינה אחרת לפי טעמכם.ות

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפסטה29/08/114637 צפיות
רוטב פסטו מצנוברים ועלי בזיליקום טריים. הרוטב לא חלבי

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפסטה29/08/113687 צפיות
מתכון טעים וקל להכנה לפסטה ברוטב שמנת (צמחית) שמתאים לשבועות ולכל השנה

מאת: איתן הורביץ קייטרינג פלפל ומלחפסטה15/03/095139 צפיות
עוד מנה מנצחת מהמטבח האיטלקי, שילוב מעולה שפשוט נמס בפה. הסוד כאן הוא הבישול של העגבניות עד ליבוש.

מאת: Efratפסטה26/02/0912371 צפיות
כולנו מכירים ואוהבים סלטים יוונים. הטרנד הפך לכל כך מוכר בישראל. הבאת לכם פה מתכון של סלט פסטה יווני ולא שגרתי שחברה שלי מעיין עזרה לי לפתח - תודה לך מעיין.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported