חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוף אידיוט בסגנון ג'מיקאני

מאת: עדי מילרעוף צלוי24/02/20098942 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

3 כפות של רום כהה (מאיירס, נגריטה או כל סוג אחר)
2 כפות מים
חצי כוס חומץ "מאלט"
10 גבעולי בצל ירוק קצוצים
4 שיני שום קצוצים
2 כפות תימין יבש
קורט שאטה יבש או רבע כפית צ'ילי טרי
2 כפות שמן צמחי (קנולה או זית)
4 כפיות פלפל אנגלי טחון
4 כפיות ג'ינג'ר טחון (יבש)
4 כפיות קינמון טחון
2 כפיות אגוז מוסקט טחון
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור טחון
2כפיות סוכר חום כהה
1 כוס קטשופ
3 כפות רוטב סויה

6.5 קילו עוף חצוי לאורכו, שטוף ויבש.
חצי כוס מיץ לימון טרי.



אופן ההכנה:

למחית בה מושחים את העוף:

להרתיח רום ומים בסיר קטן למשך 3 דקות.

להעביר את התערובת לבלנדר. להוסיף את החומץ ואת 12 המרכיבים אח"כ ולערבב את למחית חלקה.

לרוטב:

להעביר 2 כפות מהמחית לקערה קטנה. לערבב אל תוך הקערה קטשופ וסויה עד לקבלת רוטב אחיד.( 2 תערובות אלו יכולות להיות מוכנות יום מראש מכוסות בנפרד).

לשים את העוף במחבת לצלייה או תבנית אפייה. ליצוק את מיץ הלימון מעל עד לכיסוי. לקחת כף אחת ממחית העוף, למרוח על העוף ולעסות אותו.לכסות ולשים במקרר למשך 4 שעות לפחות. לסובב מדי פעם את העוף. (העוף המתובל יכול להיות מוכן יום מראש במקרר).

לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס או להכין את הגריל לחום בינוני.

להוציא את העוף מהמרינאדה ולבזוק מלח ופלפל שחור טחון .

אם מכינים בתנור  - העור של העוף צריך להיות כלפי מעלה על נייר אפייה. לצלות עד שהעוף מבושל מבפנים ומיצי העוף נוזלים מהצד העבה של הירכיים כאשר נועצים מזלג, כ- 50 דקות). אם צולים בגריל, יש להניח את העוף עם צד העור כלפי מטה על רשת הגריל, מכוסה, ולצלות תוך כדי סיבוב העוף וכוונון של החום (אם העוף משחים מהר מדי) כ- 50 דקות צליה).

חתוך כל חצי עוף לחתיכות והגש עם הרוטב.

מתכוני שף פרטי

 

תגיות המתכון: 


 
     
     
     
   
   
     
   
 

מתכונים נוספים מאת עדי מילר

מאת: עדי מילרסלמון28/02/095694 צפיות
מנת גורמה קלה ומפתיעה. למי שרוצה להרשים את האורחים במנת שף גורמה.

מתכונים נוספים בנושא עוף צלוי

מאת: טלי חאעוף צלוי03/10/118817 צפיות
זהו מתכון הודי במקור לעוף בתנור מאד מאד קל להכנה רק לוקח זמן בתנור ולכן חשוב לזכור את זה ולהתחיל בזמןמעדן

מאת: lemon3.co.ilעוף צלוי03/06/114687 צפיות
העוף הזה יודה לכם שהשקתם אותו במנוחתו האחרונה בוויסקי איכותי, ואתם תודו לו שפינק אתכם בטעמיו בדרכו האחרונה.

מאת: שף יעקב עוף צלוי17/03/115415 צפיות
מנה חגיגית

מאת: שרון קונפורטי אהבה במטבח TMעוף צלוי10/12/0915275 צפיות
עוף בצ'ילי סויה ודבש , שליש שליש שלישמתכון קליל ומנצח לעוף שחום ועסיסי בהשראת המתכון של חמותי צילה.


מאת: קורס בישול - פורטל לימודים ToStudyעוף צלוי08/07/0956557 צפיות
עוף בתנור הוא הדבר הפשוט ביותר להכין- רק לערבב הכל ולדחוף לתנור. מתכון מצויין וטעים לעוף בתנור

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported