נכתב על ידי: עדי מילר
תאריך: 24/02/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


למחית בה מושחים את העוף:

להרתיח רום ומים בסיר קטן למשך 3 דקות.

להעביר את התערובת לבלנדר. להוסיף את החומץ ואת 12 המרכיבים אח"כ ולערבב את למחית חלקה.

לרוטב:

להעביר 2 כפות מהמחית לקערה קטנה. לערבב אל תוך הקערה קטשופ וסויה עד לקבלת רוטב אחיד.( 2 תערובות אלו יכולות להיות מוכנות יום מראש מכוסות בנפרד).

לשים את העוף במחבת לצלייה או תבנית אפייה. ליצוק את מיץ הלימון מעל עד לכיסוי. לקחת כף אחת ממחית העוף, למרוח על העוף ולעסות אותו.לכסות ולשים במקרר למשך 4 שעות לפחות. לסובב מדי פעם את העוף. (העוף המתובל יכול להיות מוכן יום מראש במקרר).

לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות צלסיוס או להכין את הגריל לחום בינוני.

להוציא את העוף מהמרינאדה ולבזוק מלח ופלפל שחור טחון .

אם מכינים בתנור  - העור של העוף צריך להיות כלפי מעלה על נייר אפייה. לצלות עד שהעוף מבושל מבפנים ומיצי העוף נוזלים מהצד העבה של הירכיים כאשר נועצים מזלג, כ- 50 דקות). אם צולים בגריל, יש להניח את העוף עם צד העור כלפי מטה על רשת הגריל, מכוסה, ולצלות תוך כדי סיבוב העוף וכוונון של החום (אם העוף משחים מהר מדי) כ- 50 דקות צליה).

חתוך כל חצי עוף לחתיכות והגש עם הרוטב.

מתכוני שף פרטי


 
אודות המחבר

 עדי מילר - השפית הפרטית שלך. ארוחת גורמה גדולה מהחיים, בתוספת יחס אישי - זה המתכון שיוצר לך את ההנאה המובטחת. 

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe33.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון