משרים במים כשעה לפני הבישול את הסולת והבורגול . מסננים את המים . לשים את החורים ומכינים מהם בצק.
קוצצים את הבצלים ומערבבים יחד עם הבשר והתבלינים . לטגן .
בסיר גדול מרתיחם : ליטר מים , עגבניות מרוסקות , דלעת חתוכה לקוביות . להוסיף את התבלינים ואת הסוכר.
סוכר מוסיפים לפי הטעם .
מן הבצק מכינים כדורים קטנים . את כדורי ה בצק משטחים בידיים וממלאים בעדינות בבשר .מכדררים.הבצק עוטף את הבשר . כדאי להרטיב את ידיים במים כדי שהבצק לא ידבק לידיים . את כל הכדורים מניחים על מגש .
את כדורי הקובה זורקים לסיר המרק . מביאים לרתיחה . וכבות את האש.