הכנת הגפליטע פיש אמנם נראית קשה ומסובכת אך למעשה היא פשוטה למדי. טוחנים את הבצל לקציצות במטחנת בשר. מערבבים את כל החומרים יחד ונותנים לתערובת לנוח שעה.מכניסים את כול החומרים לציר לסיר עם מים ומבשלים 20 דקות. מנמיכים את האש . עושים קציצות בידיים רטובות ומכניסים לסיר.מבשלים שעתיים שעתים וחצי על אש נמוכה . מוצאים בעדינות את הקציצות לכלי זכוכית . מסננים את הציר ומכניסים לכלי עם הקציצות ומה שנשאר לכלי אחר. פורסים את הגזר ומסדרים על הקציצות. ניתן להכין גם תפוחי אדמה מבושלים, ליצוק עליהם את הציר ולהגיש אותם כתוספת לגפילטע פיש