הרעיון הוא פשוט, ודרושה סבלנות (והיא משתלמת).
למרות שאנו כבר אחרי העונה, אפשרי עדיין למצוא רימונים טובים במחיר סביר. הליקר והסירופ ישמשו אתכם כל השנה בהכנת מטעמים נהדרים (הטעם הארומה אפילו לא מתקרבים לרכז רימונים קנוי).
אופן ההכנה:
מגרענים את הרימונים, ומניחים בצנצנת אטומה, 2 ס"מ של סוכר ו2 ס"מ של רימונים (מתחילים עם הרימונים) שכבה שכבה ולבסוף שמים סוכר.
מניחים במקום קריר וחשוך למשך שלושה חודשים.
לאחר שלושה חודשים מסננים בגזה או בפילטר קפה (**לא לזרוק, טיפ קטן בהמשך).
מערבבים עם האלכוהול 96% (על כל כוס ליקר להוסיף כוס אלכוהול) ומבקבקים למשך חודש נוסף, מערבבים פעם בשבוע.
המשקה מוכן לשתיה.
והטיפ המובטח**
לאחר שמסננים, נשארים הגרעינים וסוכר שלא נמס, אפשר לטחון אותם בבלנדר או במכונת מיצים חשמלית (מסחטת גזר). יוצאת ריבה מדהימה להכנת עוגות ולהוספה לתבשילים.
*ברגע שמערבבים את הסוכר עם האלכוהול פוחתת רמת האלכוהול, אם זה בכל זאת הרבה אחוזי אלכוהול בשבילך, ניתן להמיר בבקבוק וודקה איכותית.
אפשרי גם לא לערבב את כל כמות "הסירופ" עם האלכוהול, אלא להשאיר כמות מסוימת להוספה לתבשילים ואפייה. אני יכול להבטיח לכם שזה משדרג כל מנה.
תהנו!