חפש מתכונים:       
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פלפלים ממולאים: מנה ססגונית שתגרום לכולם ללקק את האצבעות

מאת: גיא סגלפלפלים ממולאים08/10/20202058 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

מתכון: פלפלים ממולאים:

המצרכים הדרושים:

1.5 כוסות אורז פרסי קלאסי (רצוי של סוגת)
8 פלפלים בגודל בינוני במגוון צבעים
כ-400 גרם חזה של טלה – לקצוץ או לטחון
צרור אחד של פטרוזיליה
4 בצלים
300 מ"ל רוטב עגבניות: רסק, רכז או עגבניות מרוסקות
שני שיני שום
50 גרם צנוברים
50 גרם דומדמניות מיובשות
צרור עליי נענע - קצוץ
כפית קליפת תפוז או לימון
2 לימונים
כף כמון טחון
קורט ג'ינג'ר
7 כפות שמן זית



אופן ההכנה:

לכל אומה יש את הקונץ הייחודי לה; הרומנים ממלאים את הפלפלים בבשר, ירקות ואורז, הערבים ממלאים בבשר עגל או בשר כבש ואורז, היוונים מאמינים במנה צמחונית יותר וממלאים את הפלפל באורז, עגבניות, תפוחי אדמה ועשבי תיבול, וההונגרים ממלאים בבשר טחון ומבשלים ברוטב עגבניות.

לא משנה מהיכן אתם או מהיכן הגיעו ההורים והסבים שלכם, אם אתם ישראלים בטח טעמתם לפחות פעם אחת בחייכם פלפלים ממולאים. ואם הם היו טעמים - בוודאי הבטחתם לעצמכם שתכינו גם אתם את המנה בהזדמנות הראשונה שתקרה בדרככם.

ייתכן וכבר ניסיתם את מזלכם וכבר הכנתם פלפלים ממולאים, אולי אפילו יצא לכם לא רע. אך האם אתם יודעים כל מה שאתם צריכים לדעת על הכנת פלפלים ממולאים? האם אתם יודעים איך מכינים פלפלים ממולאים מושלמים?

ריכזנו עבורכם טיפים נהדרים שיעזרו לכם להכין פלפלים ממולאים נפלאים ואף הוספנו מתכון מנצח. אם תעקבו אחרי כל ההמלצות, תקבלו מנת פלפלים ממולאים שתגרום לסועדים ללקק את האצבעות ולבקש עוד ועוד ועוד. אז יאללה בואו נתחיל...

    רוצים מנה ססגונית ומרהיבה ביופייה? אל תסתפקו בפלפלים ירוקים בלבד. בחרו פלפלים בשלל צבעים וגוונים: אדום, כתום, צהוב וירוק.

    בבואכם לבחור פלפלים למילוי וודאו שיש להם בסיס רחב ויציב, כך שהפלפלים יוכלו "להחזיק" את המילוי ולהתייצב בסיר ואחר כך בצלחת.

    יש לכם חופש למלא את הפלפלים במגוון מילויים: בשר (בקר, עגל, טלה, עוף, הודו, כבש), אורז לבן, אורז אדום, בורגול, גריסים, אגוזים, פירות יבשים, עשבי תיבול ועוד.

    לרוטב העגבניות תוכלו להשתמש ברסק עגבניות ו/או ברכז עגבניות ו/או בעגבניות מרוסקות.

    כדי למקסם את הטעם של רוטב העגבניות ולהפחית מהחומציות שלו דאגו להוסיף ניגוד מתוק לרוטב: אפשר להוסיף פשוט קצת סוכר או כל תוספת מתוקה וקלילה – דומדמניות או רימונים.

    אם אתם אוהבים רוטב דליל, בשלו מעט זמן. אם אתם כמוני ואוהבים רוטב סמיך, בשלו את הרוטב יותר זמן.

    כדי להימנע מצניחה או מנפילה של הפלפלים בשלו אותם כשהם צמודים מאוד אחד לשני. ממש ממש צפוף.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

מבוסס על מתכון של פלפלים ממולאים מהבלוג חדשות עכשיו.

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת גיא סגל

מתכונים נוספים בנושא פלפלים ממולאים

מאת: שף יעקב פלפלים ממולאים18/07/104899 צפיות
אחד המעדנים של המטבח הבולגרי , שווה כל מאמץ

מאת: RotemGפלפלים ממולאים26/04/0911145 צפיות
מנה משגעת, טעימה וקלה להכנה. מעולה למי שאין זמן לבשל- מכינים כמות ומחממים שוב

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported